Lecture Series Spring 2022

Foto Unitobler

Institutskolloquium

Thursdays, 18:15 – 20:00 h

The Institutskolloquium provides a forum in which current philosophical research is presented and discussed. It is open to a wide range of topics of a systematic or historical nature. It thus also serves as a platform for the members of the Institute of Philosophy to exchange ideas.

krino - Lug, Trug, Fake und Co. Die vielen Feinde der Wahrheit (German)

Program Institutskolloquium FS 2022 (PDF, 336KB)

The lectures are scheduled as live events. The corona regulations of the University of Bern do apply.
Changes to an online format are possible. Please check here, or on the krino website for the current status: www.krino.ch .

Registration is required for krino's live events at vorstand@krino.ch.

krino

krino. Philosophische Gesellschaft Bern

Die Philosophische Gesellschaft Bern fördert den philosophischen Austausch und bietet eine Plattform für den freundschaftlichen Streit um das bessere Argument.

Hinterfragt - Der Ethik-Podcast

Andreas Cassee und Anna Goppel im Gespräch mit Philosophinnen und Philosophen über Themen der Ethik und der politischen Philosophie.

Ausgabe 35 | Dezember 2021

Deborah Mühlebach: Sprachkritik

Die Kritik an althergebrachten sprachlichen Ausdrücken erhitzt zurzeit die Gemüter. Wie sind solche sprachpolitischen Auseinandersetzungen philosophisch einzuordnen? Ein Gespräch mit Deborah Mühlebach (Freie Universität Berlin).

Diese Episode downloaden